Zo bouwt u uw droomhuis!

Een huis bouwen, geen makkelijke opdracht. Het is een grote onderneming waar veel bij komt kijken. Er zijn vele factoren waar u rekening mee moet houden de dag van vandaag. Goede begeleiding is dus noodzakelijk en soms ook moeilijk te vinden.

U investeert in een project voor het leven en dus is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en  weet wat u wilt. Verder is het ook belangrijk dat u zich voldoende informeert.

Bouwbedrijf Stessens begeleidt u vanaf stap 1 in het proces van uw droomwoning. 

Het proces achter uw project

Voor u begint te bouwen met Stessens zijn er heel wat stappen die u moet voltooien. Stessens wil enkel kwalitatief werken en dus zijn de juiste voorbereidingen erg belangrijk. Men begint met een uitgebreid kennismakingsgesprek. 

Een kennismakingsgesprek

Wat wordt er allemaal besproken tijdens het kennismakingsgesprek? Stessens leert via dit gesprek uw noden en bouwwensen kennen. Het bouwen van een huis start natuurlijk met een goede basis, de bouwgrond. Heeft u deze al uitgekozen of begint u vanaf nul? 

Het ontwerpen van uw woning, dromen mag! Houd echter rekening met uw budgetOmdat het budget een grote rol speelt bij de realisatie van uw toekomstige woning is het erg belangrijk om dit vooraf duidelijk vast te leggen. Voor u kan beginnen aan de bouw van uw droomhuis is het belangrijk om weten welke stijl van woning u verkiest en u al dan niet een sleutel-op-de-deur project wenst. 

Het voorontwerp

In het eerste voorontwerp worden uw wildste dromen verwezenlijkt door een gespecialiseerde, door u uitgekozen, architect. Het voorontwerp wordt gemaakt na het kennismakingsgesprek. Bij dit ontwerp krijgt u natuurlijk ook een gedetailleerde offerte en uitgebreid lastenboek. 

3D voorontwerp
3D voorontwerp

Opvolgingsgesprek

Het voorontwerp en de offerte moeten natuurlijk uitgebreid besproken worden. Het ontwerp wordt na uw feedback aangepast tot u 100% overtuigd bent van het resultaat. Wanneer het finale ontwerp en het budget goedgekeurd is, dienen we de bouwvergunning in via de architect. 

Zodra de bouwvergunning aangevraagd is wordt de woning gefinetuned samen met de projectleider. In deze fase van het bouwproces bepaalt u het type verwarming, de technische toestellen die u wilt installeren, het schrijnwerk, enzovoort. Hier moet u ook nadenken over de energiezuinigheid van uw woning. Energiezuinig bouwen heeft alleen maar voordelen, voor het milieu, maar ook voor u. 

  • Een lager energiefactuur 
  • Meer wooncomfort
  • Een sterker waardebehoud


Bovendien wordt energiezuinig bouwen nog altijd financieel ondersteund. 

Let’s start building

Wanneer de gevraagde bouwvergunning goedgekeurd is kan het echte werk beginnen. Uw droomwoning is binnen handbereik. Dankzij de ervaring van Stessens en een vaste projectleider bent u tijdens heel dit proces zorgen vrij. 

Bouwen met Stessens

Het is van groot belang dat u zich goed voelt bij uw bouwpartner. Dit is wat van Stessens, Stessens maakt; we bouwen op maat, met vertrouwen. Onze werknemers zijn vakmensen met een passie voor bouwen, zo zorgen zij ervoor dat uw vertrouwen niet geschaad wordt. Stessens maakt er een erezaak van dat iedereen een tevreden klant is. Daarom krijgt u een lijst van meer dan 2500 klanten, bij hen kunt u terecht met al uw vragen.

Wil u zien waarin u investeert en kijken of Stessens kwaliteitsvolle woningen bouwt? Geen zorgen! Wij hebben een moderne toonzaal waarin u kan kiezen uit een breed gamma aan deuren, ramen, keuken, badkamers, vloeren etc. Wilt u een beeld krijgen van de afwerkingskwaliteit? Bezoek onze kijkwoningen vlak naast onze toonzaal.

Kijkwoning - modern
Kijkwoning - Pastorie

De voordelen van bouwen met Stessens

  • We denken niet alleen aan u, maar ook aan onze planeet. Daarom streven we bij Stessens naar energiezuinig bouwen. Goed voor de planeet én voor uw energie factuur. 

 

  • Dankzij onze dienst-na-verkoop bent u ook na onze samenwerking welkom voor praktische vragen, eventuele schadegevallen en andere ongemakken. Onafhankelijk van de ouderdom van de woning.

 

  • Het lastenboek kan volledig op uw bouwwensen en budget afgestemd worden. Wij bouwen uw droomhuis op de meest kostengunstige manier én binnen het vooropgestelde budget. Om daarin te slagen, hanteren wij een vaste prijs die voor de start van de werken gekend is. Op die manier weet u 100% zeker dat financiële onaangename verrassingen uitgesloten zijn.

 

  • Wij werken altijd met één aanspreekpunt, de projectleider. Hij ontzorgt u en verzorgt de coördinatie en planning van A tot Z. U sluit één aannemingscontract met Stessens in plaats van een coördinatie contract of contracten met afzonderlijke aannemers. Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werken en het respecteren van de uitvoeringstermijn. Zorgen over kwaliteit, coördinatie of planning zijn verleden tijd.

 

  • Stessens is erkend als aannemer in de categorie D, klasse 5. Een erkende aannemer wordt door de overheid voortdurend gecontroleerd op vlak van technische uitvoering, veiligheid en financiële stabiliteit. U kan dus op uw beide oren slapen wanneer u met ons in zee gaat.
Bouwen met Stessens is een goede keuze, wij ontzorgen u volledig in het proces van uw droomhuis. Maak nu een (online) afspraak en ontdek de mogelijkheden!
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen