Energiezuinig wonen

Energiezuinig (ver)bouwen

BALANS TUSSEN ENERGIEZUINIG & COMFORTABEL WONEN

Deze balans wordt verwezenlijkt door de aparte eisen uit de energieprestatieregelgeving, zoals volgt:

  • Isolatie
  • E-peil
  • S-peil
  • Hernieuwbare energie
  • Ventilatie
  • Oververhitting

Woning op maat

Stessens is al sinds 1974 een referentie in woningbouw op maat. Kiest u voor een gesloten of open bebouwing, een minimalistische of manoir stijl, een EPB conforme energiezuinige woning of een BEN-woning, … wat u ook wil: u bent altijd aan het juiste adres.

Onze architecten en professionele vakmensen staan u graag bij in de creatie en realisatie van uw droomwoning. Laat u alvast inspireren door een aantal van onze realisaties.

Energieprestatieregelgeving (EPB)

Bouw- & verbouwprojecten waar een omgevingsvergunningsaanvraag voor nodig is, moeten aan de energieprestatieregelgeving (EPB) voldoen. Hierbij zijn er verschillende aparte eisen opgelegd waaraan voldaan moet worden. Dit om garanties te geven tot een comfortabel & energiezuinig gebouw met een gezond binnenklimaat.

Energiezuinigheid: alleen maar voordelen

Energiezuinig bouwen heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor u. Zo geniet u van:
– een lagere energiefactuur ;
– meer wooncomfort ;
– een sterker waardebehoud.

En alsof dat nog niet aantrekkelijk genoeg is, wordt energiezuinig bouwen en verbouwen nu nog altijd financieel ondersteund.

Energiezuinigheid: alleen maar voordelen

Energiezuinig bouwen heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor u.

Zo geniet u van:

  • een lagere energiefactuur
  • meer wooncomfort
  • een sterker waardebehoud


En alsof dat nog niet aantrekkelijk genoeg is, wordt energiezuinig bouwen en verbouwen nu nog altijd financieel ondersteund.

BEN normen: de standaard

De wereldwijde uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 moet drastisch dalen. Ook de druk op onze klassieke energiebronnen stijgt zienderogen. Om het milieu te vrijwaren voor de volgende generaties moeten we – letterlijk – onze werkhanden uit de mouwen steken. Een eerste stap in de goede richting is duurzaam bouwen en verbouwen. Woningen die deze trend niet volgen, kunnen torenhoge energiefacturen verwachten en erg vlug hun waardeverliezen.

Bent u al mee met de BEN-normen?

Download onze gratis BEN-gids en ontdek er alles over!