Renoveren met Stessens

Er zijn steeds minder mensen die kiezen voor een nieuwbouwwoning of bouwgrond. Er wordt meer en meer gekozen om een oudere woning te kopen, om deze dan volledig te renoveren. Dit is niet alleen beter voor het milieu met de aankomende bouwstop, maar soms ook beter voor uw portefeuille. 

Toch komt er bij een renovatie komt meestal meer kijken dan u eerst had gedacht. U weet niet wie het huis ooit gebouwd heeft en wat er zich verschuilt achter de muren of onder de vloer. Het is daarom belangrijk dat u met een ervaren partner aan de slag gaat om zo te kunnen (ver)bouwen aan het huis van uw dromen. 

renovatie Stessens

Waarom zou u kiezen voor een renovatie?

Er zijn erg veel mensen die twijfelen tussen een renovatie, een nieuwbouwwoning of een sleutel op de deur woning. Bij een verbouwing is het belangrijk dat u weet waar u aan begint en wat de voor- en nadelen zijn van renoveren.

Er zijn natuurlijk nog meer voordelen en nadelen verbonden een aan verbouwing. Wij lijsten ze even voor u op:

Voordelen

Nadelen

Lager startkapitaal 

U kan vooraf niet zeggen hoeveel de renovatiekosten zullen zijn

Wonen op locaties waar geen bouwgronden meer aanwezig zijn kan

‘Verborgen’ gebreken 

Beter voor het milieu

Deels verbonden aan karakter van het huis 

Karaktervolle woningen 

Grotendeels verbonden aan de indeling van het huis 

Btw-tarief van 6% bij woningen ouder dan 10 jaar 

 

Premies en renovatie bonussen

 

 

Een renovatie met Stessens als (ver)bouwpartner

Een verbouwing kan erg stressvol zijn en er komt erg veel bij kijken. Het is dus belangrijk dat u weet waar u aan begint en vooraf de juist maatregelen neemt. Stessens is een ervaren bouwpartner die u voor de volledige 100% ontzorgt. Ze hebben bovendien jarenlange ervaring en dat is precies wat u nodig heeft bij een verbouwing.

Wat wilt u renoveren?

Er zijn veel verschillende soorten renovaties. U hebt totaal renovaties waarbij u het volledige huis in één trek door renoveert. Er zijn ook mensen die ruimte per ruimte verbouwen of na verloop van tijd één ruimte renoveren zoals de keuken of badkamer. Het kan ook dat u uw woning wilt vergroten en een aanbouw wilt laten plaatsen. Er zijn dus er veel mogelijkheden en die beginnen steeds bij uw wensen.

Stessens heeft verschillende vakgebieden en disciplines onder één dak. Dit kan gaan van ruwbouw technieken tot technieken om uw project volledig af te werken. Stessens biedt verder hun eigen maatwerk aan zoals keukens, badkamers, dressings, trappen en zelfs een eigen buitenschrijnwerkerij. U kan uiteraard ook terecht bij Stessens voor volledig gepersonaliseerd interieuradvies. 

Hoe begint u aan zo’n renovatie?

Een renovatie is geen makkelijke opdracht als u er blindelings aan begint, daarom raadt Stessens u aan om met een ervaren partner aan de slag te gaan. 

Stessens stelde een stappenplan samen zodat u zich kan voorbereiden op wat er voorafgaat aan het renovatieproces. 

1. Eerste kennismaking

Tijdens een eerste kennismaking overlopen we uw wensen en verwachtingen in verband met ontwerp, inrichting, materiaalkeuze, budget en timing.

2. Inschatting van de werken

Ons renovatie-team maakt een grondige analyse van de huidige staat van de woning. Om onvoorziene werken te vermijden worden de structuur van het gebouw en energielekken geïdentificeerd. Wanneer uw interieur gerenoveerd wordt, zal Hele u begeleiden en advies verlenen. Op basis van deze analyse wordt bepaald welke werken er moeten gebeuren en worden de kosten en uitvoeringstermijn van de verbouwing ingeschat.

3. Ontwerp en prijsofferte op maat

Bij een structurele renovatie of totaalrenovatie gaan de architect en de stabiliteitsingenieur aan de slag om de technische haalbaarheid te toetsen en het bouwplan te finaliseren. Zowel de bouwaanvraag als EPB-verklaring worden indien nodig ingediend. Bij een interieurrenovatie worden verschillende ontwerpen op maat gemaakt. Zo bent u zeker dat u een interieur krijgt dat u helemaal gelukkig maakt.

4. Opmaak van planning voor de renovatie

Wanneer het plan klaar is en u definitief uw akkoord geeft, wordt het project ingepland. Zo weet u vooraf hoe de werken zullen verlopen en kan u de nodige regelingen treffen. Bij een interieurrenovatie worden verschillende ontwerpen op maat gemaakt. Zo bent u zeker dat u een interieur krijgt dat u helemaal gelukkig maakt.

5. Uitvoering van de renovatiewerken

Onze vakmensen werken onder toezicht van een ervaren renovatie projectleider aan de verbouwing, die ook al uw vragen beantwoordt. Tijdens een renovatie met Stessens wordt alles voor u geregeld, zo heeft u geen zorgen en stress meer tijdens een renovatie.

Wil u ook renoveren met Stessens?
Ontdek al onze renovaties!
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen