Pastorie, modern, hedendaags of tijdloos: welke bouwstijl past bij u?

Wanneer u ervoor kiest om te bouwen of verbouwen is het belangrijk om goed na te denken over welke stijl u wilt uitgaan. Uw nieuwe woning moet een plek worden waar uw persoonlijkheid volledig tot uiting komt en een heerlijk thuisgevoel creëert. Een karaktervolle woning, aangepast aan uw persoonlijke smaak en stijl, is moeilijker dan u denkt. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Een goede begeleiding is daarom noodzakelijk in het bouwen van uw droomwoning. Om u op weg te helpen sommen we hier de meest voorkomende bouwstijlen voor u op.

Pastorie

Landelijke huizen worden vaak geassocieerd met het platteland, maar duiken de laatste jaren ook meer en meer op in de stad. De charmante, authentieke architectuur is perfect voor wie op zoek is naar gezelligheid en rustgevende elementen. 

Voldoende aandacht besteden aan de juiste materiaalkeuze en details zijn een must om bij te dragen aan een klassieke, warme uitstraling van uw woning. De meeste landelijke woningen hebben een aantal typische kenmerken eigen aan de bouwstijl. Zo zijn het vaak hoge gebouwen met een puntdak, luifels en dakramen. Een grote voordeur afgewerkt met blauwe aardsteen laat de voorgevel extra in het oog springen. 

De warme stijl wordt verder doorgetrokken in het interieur, waar er gewerkt wordt met veel open ruimtes en natuurlijke materialen. Uw landelijke woning wordt meteen een plek waar iedereen zich meteen thuis voelt. 

Hedendaags

De traditionele of hedendaagse bouwstijl is een mix tussen moderne en klassieke elementen. Hierdoor wordt er een mooi evenwicht gecreëerd waarin veel mensen zich in kunnen vinden. Less is more, eenvoud komt steeds meer terug in de traditionele stijl. Dit ziet u niet alleen aan de buitenkant, ook binnen het interieur speelt dit een belangrijke rol. 

Grote raampartijen met een strakke en stijlvolle uitstraling in combinatie met natuurlijke accenten. In een traditionele woning is duurzaamheid en bewust omgaan met milieu één van de belangrijkste kenmerken. Zo wordt er gebruik gemaakt van technieken en materialen die inspelen op de natuur. Op die manier kan u in alle comfort én met oog op de toekomst genieten van uw woning.

U kan alle kanten uit met een traditionele bouwstijl, wat maakt dat er veel ruimte is voor creativiteit en inventiviteit helemaal eigen aan uw persoonlijke wensen.

Modern

Meer fan van kubistische vormen, strakke lijnen en open ruimtes zonder al te veel extraatjes? Dan is de moderne bouwstijl helemaal iets voor u! 

De moderne architectuur is grotendeels minimalistisch. Platte daken en kubistische vormen waarbij de voorgevel eerder soberheid uitstraalt, zijn dan ook erg populair in de moderne woning. Dit wordt aan de achterzijde gecompenseerd door gebruik te maken van grote raampartijen voor veel natuurlijk lichtinval. 

Zowel voor het interieur als de gevel wordt er meestal gebruik gemaakt van duurzame materialen en de nieuwste technologieën. Dit maakt dat uw woning helemaal mee is met haar tijd. 

Luxe, comfort, openheid en duurzaamheid. Deze elementen dragen bij tot een elegant en klassevol geheel van de moderne woning. Absoluut niet saai dus, maar uitdagend met ruimte voor een persoonlijke touch!

Tijdloos

Een stoere, rauwe, maar toch erg moderne uitstraling die zijn inspiratie vindt in de grote fabrieksgebouwen van de 19e en 20e eeuw. Dit is waar de industriële look voor staat en de laatste jaren steeds stijgt in populariteit binnen de architectenwereld. 

Aan de buitenzijde wordt gewerkt met een strak, sober design in combinatie met grote metalen glas ramen en deuren. Binnen draait alles rond ruimte. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een open vloerplan zodat alles één groot geheel vormt. 

De industriële stijl is gebaseerd op ruwe materialen zoals beton, (onbewerkt) hout en metaal. Ook het blootstellen van leidingen en ruwe wanden zoals een bakstenen muur passen perfect om uw woning een stoer karakter te geven. 

Daarnaast is de juiste kleurkeuze is cruciaal om de juiste sfeer te creëren in huis. In een industrieel interieur ziet u voornamelijk neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit. Wilt u meer kleur toevoegen? Dan kan u bijvoorbeeld één muur in een felle kleur schilderen of behangen of kiezen voor kleurrijke meubels en accessoires. 

Bouwen met Stessens

Bouwbedrijf Stessen begeleidt u vanaf stap 1 in het proces van uw droomwoning. Het is van belang dat u zich daarom laat bijstaan door onze architecten en professionele vakmensen die gepassioneerd te werk gaan. Kwaliteit en tevredenheid van onze klanten zijn van cruciaal belang voor een optimale samenwerking. 

Benieuwd naar wat Stessens te bieden heeft? Neem een kijkje in onze toonzaal of bezoek onze kijkwoningen om al eens weg te dromen. 

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?
Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres! 
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen