Is een nieuwbouwwoning bouwen nog een interessante keuze?

Huisje, tuintje, boompje, beestje, … Samenwonen met uw partner (of alleen gaan wonen) is een logische ‘volgende’ stap. Soms eerst in een huurwoning of -appartement maar vaak uiteindelijk ook in een woning als investering. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Is het de dag van vandaag nog wel interessant om een nieuwbouwwoning te bouwen? Is het nog haalbaar? Of kiest u best voor de aankoop van een bestaande woning? Wij kunnen u verzekeren: een huis bouwen blijft een slimme investering, ook in onzekere economische tijden. We vertellen u waarom. 

Duurzaamheid overwint altijd

De afgelopen maanden en zelfs jaren maken het duidelijker dan ooit: het wordt een noodzaak om energiezuinig te leven, op elk vlak. De energieprijzen schieten de hoogte in en het einde is nog niet in zicht. We zijn vandaag sterk afhankelijk van de energieleveranciers, en blijven zo soms angstig afwachten. 

Een (bijna-)energieneutrale woning zorgt ervoor dat uw energierekening binnen de perken blijft. Onze experts zorgen voor een slim ontwerp met een perfecte isolatie en de beste technieken om van uw woning een duurzame woning te maken. Zo bent u minder afhankelijk van de schommelingen bij energieleveranciers en creëert u enorm veel zekerheid. Bovendien bent u beter gewapend tegen strengere regelgeving in de toekomst.

Uw droomhuis via een betrouwbare partner

Bouwt u een nieuwbouwwoning? Dan heeft u eindeloos veel vrijheid. U kan uw droomwoning mee vorm geven, tot in het kleinste detail. De grootte en vorm, de afwerking, de gevel, vloer, keuken, algemene stijl en het schrijnwerk. Werkelijk alles is bespreekbaar wanneer u zelf een woning bouwt. En als professionele bouwpartner met bijna 50 jaar ervaring adviseren we u bij elke stap in het proces.

Lenen blijft interessant

De rentes stijgen misschien wel, maar zijn nog steeds interessant. Het is zelfs een goed moment om een lening aan te gaan om een woning te bouwen. Als u dit nu doet, beschermt u zichzelf tegen toekomstige stijgingen. En telkens wanneer die rente stijgt, bestaat de kans dat u een deel van uw droomwoning niet zal kunnen verwezenlijken. 

Wist u trouwens dat u nog tot het einde van 2023 geniet van een verlaagd btw-tarief wanneer u een bestaande woning volledig sloopt en een nieuwe woning bouwt op de grond? De btw wordt in dat geval verlaagd van 21% naar 6%. 

Altijd gegarandeerd van waardebehoud op lange termijn

De prijzen mogen dan wel schommelen, wat niet verandert is het feit dat mensen altijd op zoek gaan naar een fijne plek om te wonen. Plant u uw energiezuinige woning te bouwen op een aantrekkelijke plaats? Dan mag u er zeker van zijn dat er altijd interesse is van potentiële kopers. Een kwaliteitsvolle woning op een ideale locatie zorgt meteen voor een meerwaarde, waar u later de vruchten van plukt als u zou willen verkopen. Of verhuren, want de huurmarkt in België groeit. Hou ook daarmee zeker rekening wanneer u een woning bouwt.

Heeft u bouwplannen in 2023?

Twijfelt u nog om een nieuwbouwwoning te bouwen? Of bent u net overtuigd na het lezen van deze blog? U kan altijd bij ons terecht voor advies op maat. Samen bekijken we uw wensen en ontdekken we de beste oplossing op maat. 

Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen