Misvattingen over sleutel-op-de-deur bouwen

Sleutel-op-de-deur bouw, wat is dat? Het begrip sleutel op de deur ziet u steeds vaker in de bouwsector. Vooral in de wereld van nieuwbouw wordt dit steeds bekender.

De bouw van een huis is natuurlijk een heel proces. Zonder ervaring is dat eigenlijk een onbegonnen uitdaging. Daarom kiezen veel nieuwbouwers ervoor om het gehele bouwproces uit handen te geven aan een bouwfirma. De firma sluit een contract met u af, waarin alles wordt vastgelegd. Hierdoor bent u vooraf bekend met wanneer het huis wordt opgeleverd.

Doordat de bouwfirma alles regelt omtrent het bouwen, hoeft u als koper niet uw energie te steken in het zoeken van goede onderaannemers. Dit wordt allemaal voor u geregeld, waardoor u vooral kunt genieten van de realisatie van uw droomhuis.

Wat is er allemaal mogelijk met SOD?

Sleutel-op-de-deurbouw is niet alleen geschikt voor nieuwbouw. Welke stijl uw droomhuis ook is, alles is mogelijk. De bouwfirma bekijkt samen met u de mogelijkheden. Van het type woning tot aan de indeling van het kleinste kamertje en van de vloeren tot aan de dakbedekking, al uw wensen zijn realiseerbaar. Elk detail van de bouw wordt u uit handen genomen.Van alle administratieve rompslomp tot aan het laatste puntje van afwerking. 

Kloppen de misvattingen die er over sleutel op de deur bouw zijn?

SOD bouw is niet altijd populair geweest. Doordat het concept nog vrij onbekend was, leefden er een aantal misvattingen. Wij ontkrachten er een aantal:

De kosten zijn hoger

Dat lijkt in het begin van de bouw misschien het geval. Het punt in deze is, dat als u met losse aannemers werkt, zij u de meest gunstige prijs zullen aanbieden. Ze willen immers hun diensten aan u proberen te verkopen. Vaak is het echter het geval dat er gaandeweg de bouw ineens nog extra kosten bijkomen door onvoorziene omstandigheden. 

U mag niets zelf beslissen

Natuurlijk zullen er firma’s zijn die vrij strakke richtlijnen hanteren. In de meeste gevallen is dit absoluut niet het geval. Van tegel tot uitbouw, u beslist. Bij een aantal firma’s bestaat zelfs de mogelijkheid om zelf ook een aantal klussen te doen. 

U krijgt spijt van gemaakte keuzes

Het is natuurlijk niet zomaar iets, uw droomhuis realiseren. Dat begint al bij het bespreken van uw wensen. Er komt dan echt veel op u af, door alle keuzes die gemaakt moeten worden. Daardoor kan het voorkomen dat u achteraf spijt krijgt van bepaalde keuzes. De bouwfirma koppelt een medewerker aan uw project die dient als persoonlijk aanspreekpunt. Tijdens het bouwproces blijft er ruimte voor verandering van keuzes. Neem daarvoor contact op met de toegewezen medewerker. Deze zal u adviseren en begeleiden in het wel of niet aanpassen van uw keuzes. 

Wat zijn de voordelen van SOD?

  • Begeleiding van a tot z. Bouwfirma’s hebben natuurlijk contacten met heel veel verschillende aannemers. Zij weten precies welke aannemers het meest geschikt zijn voor uw klus. Tijdens de bouw wordt u regelmatig bijgepraat over de stand van zaken. Er wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt.

  • Duidelijk en correct: De bouwfirma stelt een contract op. Daarin staat alles beschreven. Van de datum van oplevering tot aan de stappen van het bouwproces. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.

  • Doordat er steeds meer vraag is naar sleutel-op-de-deurbouw, hebben de bouwfirma’s een onderhandelingspositie bij de inkoop van materialen. Daardoor is de prijs voor u gunstiger, dan wanneer u zelf een aannemer in de arm zou nemen.

  • Wanneer u toch zelf wil deelnemen aan het bouwproces behoort dat bij meerdere firma’s tot de mogelijkheden.

  • Het is mogelijk om de uitgaven te spreiden. Vaak moet er een voorschot worden gedaan vooraleer de bouw begint. Na dit voorschot bestaat de mogelijkheid om in bepaalde delen te betalen. Dat wil zeggen, dat wanneer er met een specifiek deel van de bouw wordt begonnen, u op dat moment betaalt.

Welke nadelen zijn er?

De nadelen behoren eigenlijk tot het kopje misvattingen. Voor elk nadeel is er wel een oplossing te bedenken. Doordat er meerdere bouwfirma’s deze manier van bouwen aanbieden, zit er altijd wel een firma bij die aansluit op uw wensen. Daardoor wegen de nadelen niet op tegen de voordelen.

Zelf bouwen of toch met een bouwpartner?

Zelf bouwen heeft zo zijn charme, maar brengt ook een heleboel stress met zich mee. Na het lezen van deze blog hopen wij u goed geïnformeerd te hebben over sleutel op de deur bouw. Doordat u zelf nog veel touwtjes in handen heeft, maar ook gebruik kunt maken van de expertise van een bouwpartner, wordt u droomhuis een wens die uitkomt. 

Bouwen met Stessens

Bouwbedrijf Stessen begeleidt u vanaf stap 1 in het proces van uw droomwoning. Het is van belang dat u zich daarom laat bijstaan door onze architecten en professionele vakmensen die gepassioneerd te werk gaan. Kwaliteit en tevredenheid van onze klanten zijn van cruciaal belang voor een optimale samenwerking. 

Benieuwd naar wat Stessens te bieden heeft? Neem een kijkje in onze toonzaal of bezoek onze kijkwoningen om al eens weg te dromen. 

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?
Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres! 
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen