In 7 stappen naar uw droomwoning: de stappen van een bouwproces

Bent u van plan om een woning te bouwen. Of bent u gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een woning? We weten allemaal dat het bouwen van een huis geen kleine opgave is. Het is een complexe onderneming die zowel expertise als aandacht voor detail vereist. In deze blog krijgt u een duidelijk overzicht van wat u kunt verwachten tijdens het bouwproces, van de eerste stappen tot de uiteindelijke oplevering.

Wat zijn de stappen van een bouwproces?

Het bouwproces kan worden onderverdeeld in verschillende kernstappen, waaronder een kennismaking, het ontwerpen van de woning, de offertes, het verkrijgen van de nodige vergunningen, de feitelijke bouw en de afwerking. Elk van deze stappen vereist een nauwkeurige planning en coördinatie.

Laten we beginnen bij het begin, alles start met een gesprek. 

1. Eerste kennismaking

Voordat er ook maar één steen wordt gelegd, is het belangrijk dat uw bouwpartner exact begrijpt wat u zoekt. In deze eerste fase worden wensen en dromen gedeeld. De bouwexpert luistert aandachtig naar iedere behoefte. Bij Stessens bepalen we samen de route naar uw droomwoning.

2. Eerste voorontwerp

Klikt het? Dan starten we aan een eerste voorontwerp. Met uw wensen en budget in gedachten, zal één van onze architecten een ontwerp schetsen. Dit geeft u een idee van hoe uw huis eruit kan komen te zien en zorgt ervoor dat u op één lijn zit met het bouwteam.

3. Ontwerp en prijsofferte

Tijdens de derde stap gaan we voor duidelijkheid en transparantie. We maken het ontwerp gedetailleerder, de architectuur en indeling van uw woning worden tijdens deze stap vastgezet. U zal een uitgebreid lastenboek en een gedetailleerde prijsofferte ontvangen zodat u exact weet wat u kunt verwachten qua kosten.

4. Bespreking ontwerp en offerte

Feedback is enorm cruciaal. In deze fase bespreekt u het ontwerp en de offerte met het team. Zo zorgen we ervoor dat ieder detail volledig naar wens is en blijft. 

5. Bouwvergunning indienen

Groen licht? Dan vliegen we in actie. Nadat u de offerte voor het finale voorontwerp heeft goedgekeurd, dienen we de bouwvergunning in. 

6. Tot in de puntjes

Met de vergunning in hand, gaan we het volledige plan uitvoeren. Nu komt uw droom helemaal tot leven. Van het leggen van het fundament tot het installeren van het dak, elke stap brengt u dichter bij uw nieuwe thuis. 

Bouw met een gerust gevoel dankzij Stessens

Het bouwen van een huis is meer dan alleen de stenen op elkaar stapelen, dat weten we allemaal. Het kan een stressvol gegeven zijn, met vele belangrijke keuzes. Het is daarom belangrijk om voor de juiste bouwpartner te kiezen.

Bij Stessens staan we met bijna 50 jaar ervaring ervoor bekend dat u kunt bouwen in vertrouwen. We kiezen ook voor één projectleider die steeds klaar staat voor al uw vragen en opmerkingen. Zo weet u altijd wat er staat te gebeuren en bent u goed op de hoogte van alles wat er aan het gebeuren is op de bouwwerf. 

Kortom, bij Stessens bouwt u niet zomaar een huis. U bouwt een droom die op stevige fundamenten van vertrouwen, expertise en kwaliteit rust. 

Bouwen met Stessens

Benieuwd naar meer? Download onze inspiratiegids of plan een gratis adviesgesprek. Samen ontdekken we de mogelijkheden van uw project. 

Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen