De perfecte hedendaagse woning

De perfecte hedendaagse woning, uniek, creatief en inventief. Ze zijn niet meer te vergelijken met de woningen van 30 jaar geleden. Wij leggen in deze blog uit hoe u de perfecte hedendaagse woning kan herkennen én zelf kan bouwen.

De hedendaagse bouwstijl is een stijl uit de 21e eeuw, en wordt in het Engels ook wel ‘contemporary’ genoemd. Het is een bouwstijl waarbij geen enkele stijl dominant is, maar het leunt sterk aan bij de moderne bouwstijl.  

Hedendaagse woning

Wat alle hedendaagse woningen wel met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal gebruik maken van zeer geavanceerde technologie en moderne bouwmaterialen. Op deze manier kan er hoger, lichter en sterker gebouwd worden dan in de 20e eeuw. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van nieuwe technieken en technologieën, hierdoor worden ze met meer precisie en snelheid gebouwd.

Hoe ziet de hedendaagse woning eruit?

Strak en stijlvol. Dat zijn de twee woorden die een hedendaagse bouwstijl het best beschrijven. Eenvoud komt ook steeds vaker terug in de hedendaagse bouwstijl. Less is more en dat geldt niet alleen voor het exterieur, ook voor het interieur. De bouwstijl is een mix tussen moderne en traditionele elementen. Op deze manier krijgt u een balans waar veel mensen zich in kunnen vinden.

De gevel van een traditionele woning is meestal strak en vlak, dit is afkomstig uit de moderne bouwstijl. Het wordt vaak gecombineerd met een zadel-, piramide- of noordboomdak, deze elementen komen dan weer van de traditionele bouwstijl. Een uitsprong met een extra raam of de garage komt ook vaak voor. De natuur is een factor die de hedendaagse bouwstijl erg hard beïnvloed. Er worden dus steeds meer natuurlijke materialen gebruikt zoals een houten accent in uw stenen gevel.

In het kleurenpallet van een hedendaagse woning zijn er erg veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor een uniforme gevelsteen, zo maakt u het ontwerp strakker. Of u kan voor een genuanceerde steen kiezen, deze brengt wat meer variatie in uw woning. De kleuren kunnen van licht, naar donker tot zelfs rood gaan.

Hedendaagse woning
Hedendaagse woning

Ramen en deuren

In tegenstelling tot de pastoriestijl, zijn de ramen en deuren bij een hedendaagse woning eerder rechtlijnig met weinig decoratie. Grote raampartijen zorgen voor veel licht wat erg belangrijk is bij een hedendaagse woning. 

Het milieu

Hedendaagse woningen zijn erg milieu bewust, het is één van dé belangrijkste kenmerken van deze bouwstijl. Er wordt dan ook altijd gebruik gemaakt van duurzame materialen en er blijven steeds ontwikkelingen bijkomen. Groene energie, goede isolatie en de omgeving zijn factoren die erg belangrijk zijn voor de hedendaagse woning. Zonnepanelen, een zonneboiler, een thuisbatterij en dergelijke zijn factoren die u niet altijd opmerkt, maar wel vaak aanwezig zijn in de hedendaagse bouwstijl.

Innovatief

Evolutie en innovatie is een belangrijke factor, dit is ook zo bij de hedendaagse bouwstijl. Innovatie is de kern van al de ontwikkelingen in architectuur, dit gaat gepaard met alle ecologische ontwikkelingen. Twee aspecten die hand in hand gaan met elkaar. Zoals hierboven al werd verteld is groene energie erg belangrijk voor een hedendaagse woning. Deze energievoorzieningen blijven natuurlijk ook evolueren. 

Met de hedendaagse bouwstijl kunt u dus erg veel kanten uit, er zijn geen strikte regels waar u zich qua design aan moet houden. Innovatie en milieuvriendelijkheid zijn de belangrijkste factoren die u in uw achterhoofd moet houden. Stessens heeft al heel wat hedendaagse woningen gebouwd en is dus de geschikte partner om tot in het detail een hedendaagse woning naar uw smaak te bouwen. 

Welke stijl spreekt u het meeste aan?
Download onze inspiratiegids gratis en laat u leiden door alle verschillende mogelijkheden!
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen