De grootste interieurtrends op een rij

Bent u benieuwd naar de grootste interieurtrends van 2022? Wij zetten ze even voor u op een rij. We verklappen alvast dat duurzaam design een trend is die blijft!

Artistiek wonen

Al jaren is de kunstwereld een inspiratiebron voor het interieur en dat is in 2022 niet anders. Denk hierbij aan asymmetrische vormen, gedurfde patronen en sculpturale meubels of zelfs nog verder. Dit jaar smelten kunst en design volledig samen in het interieur. Zo zal de aandacht voor handgemaakte meubels en ambachtelijke details nog meer toenemen.

Kijkwoning - modern

Organische vormen

De natuur blijft ook in 2022 een belangrijke inspiratiebron in het interieur. De crisis van de voorbije jaren heeft ons de natuur doen herontdekken. We trekken dit dan ook graag door in ons interieur. Het is de perfecte balans tussen lichaam en geest. We omarmen de organische vormen, lijnen, oppervlakken en kleurschakeringen van de natuur.

Zachte elementen

Een andere trend die we te danken hebben aan de pandemie. We willen niet alleen een huis dat gezelligheid en warmte uitstraalt, maar het moet ook zo voelen. Meubels in zachte stoffen, zoals velours en teddy-textiel, zorgen voor een heerlijk relax en cocoon gevoel in de woning.

Kijkwoning - Pastorie

Uitbundig versus sereen

Dit is de meest extreme interieurtrend van het jaar. Ofwel gaat u voor een heel knallend en uitbundig interieur, ofwel voor een sereen en kalm interieur. Bij dat laatste worden we overspoeld met wit in alle mogelijke tinten, van sneeuwwit tot crème en gebroken wit. Dit vullen we dan verder aan met grijs-bruinachtige tinten zoals zand, camel en roest.

Voor het uitbundige interieur gaat u voor kleur en contrasten. Flashy, poppy kleuren zoals grasgroen, pastel geel, bubblegum pink, lavendel en kobaltblauw. Hiervoor hoeft u niet heel uw woning in een snoepwinkel te veranderen, maar enkele kunstige, kleurrijke blikvangers doen als zijn werk.

Kleuren van het moment

De interieur- en kleurtrends worden bepaald door onze gewoontes, levensstijl en mentale welzijn. De afgelopen jaren waren comfort en stabiliteit de thema’s in ons interieur, maar in 2022 neigen de kleurexperts toch naar een gedurfder en helderder kleurenpalet. 

Kleur is subjectief, expressief en heeft de kracht om een ruimte volledig te transformeren. De kleur van uw interieur is een weergave van uw persoonlijkheid. Dus, welke kleuren we het komende jaar gaan zien? Wij vertellen het u graag!

Toonzaal keukens

Easy groen

Groen is en blijft ook dit jaar een trendkleur. Waarom? Omdat ze ons doet denken aan de natuur. Een rijke tint groen brengt een kalmerend effect van het buitenleven in uw interieur. De favoriete tinten van het moment? Current Mood, Matcha latte en October Mist. 

Groen is een makkelijk te combineren kleur, wat uw persoonlijke stijl ook is. Het is makkelijk toepasbaar en veelzijdig.

Nachtelijk blauw

Blauw is al jarenlang de go to kleur voor ruimtes zoals de eetkamer. Een middentoon blauwtint geeft een koel en warm gevoel tegelijk. Het past goed bij natureltinten en geeft de juiste simpliciteit en positiviteit. De favoriete tint? Goodnight Moon, een sterke nachtblauwe tint.

Violet

Pantone benoemde ‘Very Peri’ als de kleur van het jaar 2022 om aan te tonen dat violet en paars ook thuishoren in de interieurwereld. De kleur geeft een gevoel van positiviteit en escapisme weer. Als Very Peri of magenta net iets te fel zijn, is Hint of Violet een goed alternatief. Deze tint is net zo optimistisch en eigenzinnig, maar dan net iets subtieler.

Neutrale en aardse tinten

Naast de toenemende populariteit van kleur in het interieur, zoeken mensen nog steeds zoveel mogelijk naar rust en sereniteit. Dit doen we met warme, neutrale kleuren te kiezen. Het brengt ons warmte en veelzijdigheid, maakt een kamer meteen gezellig en werkt ook geruststellend. De favorieten hier? Clare’s On Point, een gebroken witte tint.

Textuur en oude verftechnieken

De manier waarop de kleuren worden toegepast maken ook deel uit van uw interieur. Zo is bijvoorbeeld kleurwassing, die een oppervlak een doorschijnend, aquarelachtig uiterlijk geeft, een opkomende trend.

Daarnaast keert textuur op muren ook weer terug. Denk hierbij aan kalk- en leempleisters en traditionele technieken zoals tadelakt en adobe. Of wat dacht u van penseel-, spons-, spatel-, kam- of popcorntechnieken? Ze geven de ruimte meer dimensie.

Welke trend spreekt u het meeste aan?

Kies dan voor Stessens. Met meer dan 48 jaar ervaring maakten wij al een hoop mensen gelukkig. Nog niet helemaal overtuigd? Vraag dan eens een adviesgesprek waarin we uw ideale droomwoning bespreken.
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen