Binnendeuren in uw woning? Ontdek de voordelen!

Bij het bouwen of renoveren van een woning moet u rekening houden met een aantal zaken, zoals binnendeuren. Het belang van binnendeuren wordt vaak onderschat, terwijl de keuze in aanbod groter is dan ooit. Maar hoewel ze voor velen vanzelfsprekend zijn, zijn binnendeuren geen must. Toch brengen ze heel wat voordelen met zich mee. Binnendeuren geven rust en privacy en dragen ze bij tot een gezellige sfeer in huis.

Binnendeuren

Uitgebreid aanbod

We kiezen steeds vaker voor een open keuken met een verbinding met de leefruimte, maar voor alle andere kamers in huis is het handig om binnendeuren te plaatsen. Daar zijn de dag van vandaag heel wat keuzemogelijkheden in. Gaat u voor een draai-, pivot- of schuifdeur?

Draaideur

Draaideuren bestaan uit een vleugel die met scharnieren is opgehangen aan het binnenkader. U kan deze zowel volledig binnen het deurkozijn plaatsen of als opdekdeur overlappend met het kozijn.

Pivotdeur

Pivotdeuren hebben geen scharnieren, zoals draaideuren, maar een draaipunt in de vloer en in de bovenkant van de deuropening. Ze draaien rond een denkbeeldige as doorheen het deurblad.

Schuifdeur

Een schuifdeur opent de vleugel parallel met de wand. De meeste deuren schuiven in een (niet) zichtbare bovenrail tegen de muur of het plafond. De schuifdeuren lopen voor de wand, maar er zijn ook systemen waarbij de vleugel in de wand schuift.

Bespaar energie

Het spreekt voor zich dat open ruimtes zonder binnendeuren minder warmte vasthouden dan ruimtes die van elkaar gescheiden zijn mét binnendeuren. Met de steeds stijgende energieprijzen is het belangrijk om het isolerend effect van binnendeuren te overwegen.

Meer privacy

Geen binnendeuren in uw woning creëert een open en ruim gevoel, maar zorgt voor een gebrek aan privacy. Kiezen voor binnendeuren is dus handig wanneer u bijvoorbeeld vaak van thuis uit werkt of in alle rust wil genieten van een momentje in de badkamer.

Akoestisch voordeel

Binnendeuren zijn akoestisch en houden storende geluiden uit andere ruimtes buiten. Spelende kinderen kunnen u niet afleiden wanneer u geconcentreerd wil werken in uw thuiskantoor of rustig wil koken. De kamers blijven wel met elkaar verbonden, maar het geluiddempend effect zorgt ervoor dat er niemand wordt gestoord.

Minder tocht

Als u een trap heeft in de leefruimte die niet is afgesloten door een binnendeur, kan er veel toch binnenkomen. Een binnendeur is hier de ideale oplossing voor. Die zijn namelijk tochtwerend waardoor u hier geen last meer van heeft. Kiest u voor een glazen binnendeur, dan blijft het zicht en de natuurlijke lichtinval behouden.

Bent u overtuigd en wilt u graag binnendeuren laten plaatsen in uw woning? Of uw voorkeur nu uitgaat naar massieve binnendeuren, half-massieve deuren, moderne binnendeuren, schuifdeuren, vouwdeuren, glazen binnendeuren of toebehoren zoals deurklinken, bij Stessens bent u aan het juiste adres.

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?

Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres!

Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen