Hoe werkt sleutel-op-de-deur-bouw?

Het voornaamste kenmerk van een sleutel op de deur concept is dat het volledige bouwproces door één bouwfirma uitgevoerd wordt. Het wordt op de dag van vandaag steeds meer en meer gedaan in de bouwwereld. Vooral bij nieuwbouwers is het door de jaren steeds populairder geworden.

Sleutel op de deur

Wat is nu net de werking van een sleutel-op-de-deur-woning?

We starten met een eerste gesprek. Hierbij luisteren we zorgvuldig naar uw dromen, wensen en vereisten. Een droomwoning is namelijk één van de belangrijkste projecten in uw leven. Samen zorgen we ervoor dat we die droom werkelijkheid maken. 

Daarna stemmen we uw wensen af op het voorziene budget. Met deze info kunnen de architecten aan de slag om een eerste voorontwerp voor u te maken. Dankzij hun ervaringen en expertise verloopt dit doorgaans heel vlot. Wanneer het voorontwerp volledig naar uw wens is gaan we samen kijken naar de afwerking. We bekijken in detail welk soort afwerkingen u verkiest in alle kamers zodat we deze tot in de puntjes kunnen uitvoeren.

Hierna voorzien we in samenwerking met de onderaannemer de nodige nutsvoorzieningen om de bouw zo vlot mogelijk te laten verlopen. Energiezuinig wonen is op dit moment heel belangrijk. Daarom kiezen we bij Stessens voor drievoudige beglazing. Hierdoor geniet u van de beste isolatie en voldoet u aan de EPB- normen van vandaag en morgen. 

Met alle afgesproken afwerkingen zorgen we ervoor dat uw droomwoning volledig naar uw wens gebruiksklaar wordt. Zo kan u meteen in uw nieuwe woning intrekken en vanaf dag 1 genieten van uw woonst. 

Ook na de bouw is onze hoofdaannemer de komende 10 jaar aansprakelijk voor het huis dat hij voor u gezet heeft. We zorgen ervoor dat dit in het contract opgenomen wordt. 

Wat zijn de voordelen van sleutel op de deur?

Met een sleutel-op-de-deur-contract regelt Stessens alles voor u, van het prille begin tot het einde. Hierdoor bespaart u heel wat tijd en kopzorgen. Wij contacteren immers alle betrokken partijen van onderaannemers tot nutsvoorzieningen. Vermits wij ervaring hebben met het opstellen en nakijken van contracten zal alles vlekkeloos verlopen. Wij zorgen verder ook voor alle administratie zoals het postinterventiedossier, de veiligheidscoördinatie, de EPB- en ventilatieverslaggeving, de blowerdoor meting, de stabiliteitsstudie en de eventueel nog nodige grondsonderingen.

Vanaf het eerste gesprek met ons bespreken we uw droomwoning tot in de kleinste details. Er duiken tijdens het bouwen van uw woning namelijk heel wat extra kosten op zoals de huur van een werfkast. Met de deskundige hulp van ons team komt u tijdens de bouw van uw droomwoning niet voor verrassingen te staan. 

Stessens werkt met ervaren onderaannemers die vlot van werf naar werf doorschuiven. Hierdoor kunnen we ons aan de strakke timing houden die in het begin van uw droomproject afgesproken is. Deze timing zal veel sneller zijn dan wanneer u alles zelf regelt vermits we slechts met één onderaannemer werkt die uw woning coördineert. Natuurlijk kunnen er altijd onvoorspelbare omstandigheden opduiken maar doorgaans wordt uw sleutel-op-de-deur-nieuwbouw binnen de afgesproken termijn opgeleverd.   

Sleutel op de deur

Wat is kostprijs van sleutel op de deur?

Vermits een SOD-woning zeer gedetailleerd en volgens uw smaak uitgewerkt wordt verschilt de prijs ook sterk. Om toch een idee te krijgen geven we graag een gemiddelde prijs mee. Voor een SOD met een oppervlakte van 160 m², drie slaapkamers en een E-peil van E50, komt de kostprijs ongeveer op zo’n  150.000 à 170.000 euro. Deze prijs is exclusief bouwgrond, btw en de kosten van de architect. 

Aan de hand van uw keuzes tijdens het nieuwbouwproces loopt de prijs op. U dient rekening te houden met een heel aantal factoren. Dit zijn in het kort enkele prijsbepalers:

  • aankoop en type bouwgrond
  • uw ontwerp
  • de bouwmethodes en de afwerking

 

Het is uiteindelijk aan u om de afweging te maken waar u wilt besparen en waaraan u meer geld wil spenderen. Uiteraard wordt u hierin vakkundig bijgestaan door Stessens. We zullen er alles aan doen om het maximum uit uw budget te halen.

Waar kan u best rekening mee houden?

Een sleutel-op-de-deur-woning heeft vele voordelen maar er zijn natuurlijk ook valkuilen waar u rekening mee dient te houden. 

Zo is het altijd aangeraden om grondig het lastenboek na te lezen. Zo kan u na het maken van het voorontwerp alle kosten in de gaten houden. Het is immers aan de hand van dit plan dat de volledige bouw afhankelijk is. Onze ervaren architecten bekijken dit graag samen met u. Hierdoor komt u niet voor dure verrassingen te staan. 

Uit ervaring hebben we geleerd dat toekomstige woningeigenaars vaak niet helemaal weten wat ze willen qua afwerking. Daarom bezoeken we graag samen met u één van onze kijkwoningen. Zo kan u wat inspiratie opdoen en ziet u met eigen ogen wat we voor u kunnen betekenen. 

Bouwen met Stessens

Bouwbedrijf Stessen begeleidt u vanaf stap 1 in het proces van uw droomwoning. Het is van belang dat u zich daarom laat bijstaan door onze architecten en professionele vakmensen die gepassioneerd te werk gaan. Kwaliteit en tevredenheid van onze klanten zijn van cruciaal belang voor een optimale samenwerking. 

Benieuwd naar wat Stessens te bieden heeft? Neem een kijkje in onze toonzaal of bezoek onze kijkwoningen om al eens weg te dromen. 

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?
Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres! 
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen