Alles over interieur!

De inrichting van uw huis en de kwaliteit ervan verhoogt het wooncomfort en is dus voor elke woning een must. Het gaat niet enkel over de juiste meubels kiezen, de afwerking is eens zo belangrijk. De manier waarop dingen geschilderd zijn of hoe de sierlijsten geplaatst worden bepalen grotendeels de waarde van uw woning. Het is dus erg belangrijk dat u weet waar u aan begint of beroep doet op ervaren interieurexperten, zoals die van Stessens.

Interieur details

Het belang van een mooi interieur

Een mooi interieur is van groot belang. Uw huis moet een thuis worden en dat creëert u met een interieur waar u zich goed in voelt. Als een interieur rust uitstraalt brengt dit ook rust in uw hoofd en dat is belangrijk na een lange werkdag. Zoals we al vertelden is de afwerking van uw interieur minstens zo belangrijk als de meubels die u kiest. Kleine details maken of kraken de uitstraling van uw woning. De indeling van de ruimtes is ook van groot belang, waar zet u uw bank of kast om de ruimte optimaal te benutten? Het inrichten van uw woning vergt dus enige voorbereiding en expertise. 

Hoe begint u er aan?

Eerst en vooral is het erg belangrijk dat u weet welke stijl u mooi vindt en wat u juist in uw woning wil. Wilt u een leeshoekje of een erg grote bank? Dit zijn factoren die belangrijk om weten zijn alvorens u begint aan het inrichten van uw woning. 

Sfeer en gezelligheid

Kleuren maken de sfeer in uw woning en zijn dus een essentieel aspect bij de inrichting ervan. De kleuren en sfeer die u wilt creëren hangt af van uw bouwstijl. Het is essentieel om de juiste combinaties te kiezen. Bij een moderne woning zijn sobere kleuren zoals zwart en wit meestal de best keuze terwijl bij een pastorie woning beter warme kleuren kiest. Deze stijl en sfeer is ook belangrijk bij de keuze van decoratie. 

Interieur details
Interieur details

It’s all about the details

De details in de afwerking zijn ook erg afhankelijk van welke stijl uw woning heeft. Bij een pastorie woning zijn er vaak veel details aanwezig zoals plinten of sierlijsten, bij een moderne woning is alles vaak strak en clean. Het is belangrijk dat u een balans vindt en zo ook de beste manier om uw woning in te richten.

Hoe gebruikt u uw ruimtes optimaal?

Waar plaatst u nu welk meubelstuk? Waar wilt u uw zithoek en waar wilt u uw eetkamer? Dit is cruciaal om weten alvorens u uw meubelstukken kan aanschaffen. Als u de indeling hebt vastgelegd kan u aan de hand van deze afmetingen uw meubilair kiezen. Maar bij het kiezen van die indeling komt veel meer kijken dan dat u eerst had kunnen denken. De hulp van een expert is daarom niet overbodig. 

Interieur
Interieur

Interieur met Stessens

Stessens interieur staat voor klantgerichtheid, flexibiliteit en een hoog afwerkingsniveau. Eigenlijk alles wat u nodig heeft om van uw woning zonder zorgen een thuis te maken. Stessens houdt rekening met uw persoonlijke wensen, zo bekomen we steeds een uniek ontwerp met veel aandacht voor details. Een ander voordeel van een samenwerking met Stessens zijn onze toonzalen waar u in ‘real life’ al enkele realisaties kan bekijken en zo inspiratie kan opdoen. 

Alles begint met een gesprek en een 3D-ontwerp

Het leuke aan samenwerken met Stessens is dat u uw ontwerp vooraf kan zien in een 3D-ontwerp. Na een eerste gesprek worden al uw wensen op papier gezet en kunnen onze interieurarchitecten uw 3D-ontwerp maken. U kan dan zien hoe uw ideeën eruit zien in uw eigen ruimte. Het is natuurlijk erg goed dat u vooraf weet of iets al dan niet past in uw woning. Alles kan tot in detail uitgewerkt worden, hierdoor weet u al hoe het eindresultaat eruit zal zien en komt u niet voor verrassingen te staan. Wanneer het 3D-ontwerp goedgekeurd is kunnen onze interieurarchitecten aan de slag met het uitwerken van uw interieur. 

3D ontwerp interieur

De prijs voor de afwerking van uw woning kan al snel oplopen. Het is daarom van belang dat u uw interieur op maat van uw budget kiest. Bij Stessens krijgt u vooraf een offerte op maat van uw budget en ontwerp. Zo kan u onverwachte extra kosten vermijden. Wanneer het plan voor het interieur klaar is en u een definitief akkoord geeft, wordt het project ingepland. Dankzij deze planning weet u vooraf hoe de werken zullen verlopen en kan u de nodige regelingen treffen. Na alle voorbereidingen kunnen de werken van start gaan. Onze vakmensen werken onder toezicht van een ervaren projectleider aan de inrichting van uw droominterieur. 

Wilt u uw woning zonder zorgen renoveren?
Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres! 
Sleutel op de deur bouwen
2024-02-21
Sleutel op de deur bouwen met Stessens: uw droomhuis zorgeloos realiseren
moderne woning bouwen
2024-01-30
Een moderne woning bouwen: pak uit met less is more!
bouwgrond
2024-01-05
Hoe kiest u de juiste bouwgrond: 5 factoren om rekening mee te houden
6% verlaagd btw tarief sloop en heropbouw
2023-11-29
Nieuwe regelgeving voor sloop en nieuwbouw vanaf 2024: verlaagd 6% btw-tarief
renovatie
2023-10-12
Renovaties: Adem nieuw leven in uw pand
interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen