Prachtige Pastorij

Prachtige Pastorij

Sfeer en rust, in het midden van de stad.

“Wij willen ruimte en snakken naar gezelligheid”. Onze klant had een bouwgrond klaar, maar zocht nog naar een partner om die oppervlakte zo goed mogelijk in te delen in een sfeervolle pastorij. Om de drukte van de stad achter zich te laten, en volop te genieten van een rustgevende plek: een huis om écht in thuis te komen.


Ruimte à volonté

Zo gezegd, zo gedaan. Wij creëerden een oase van rust en ruimte, in het midden van de stad. Een halfopen bebouwing die mogelijkheden van de bouwgrond optimaal benut. Deze pastorijwoning heeft twee verdiepingen, is gedeeltelijk onderkelderd én profiteert van een heel grote bergzolder.

De Oude Beerse herbruiksteen kleurt de gevel, terwijl de antraciet PVC ramen in houtlook zorgen voor een ideale balans. Die keuze vormt trouwens de beste basis voor de kleurencombinatie in de dakpannen. Blauw gesmoord en Oud Latem rood geven de pastorij de nodige levendigheid, samen met de ronde vormen van de houten voordeur en garagepoort.





Comfortabel wonen

Binnenkomen doet u via de inkomhal, waar meteen het nodige comfort is voorzien met een apart toilet en vestiaire. De ruime woonkamer is licht, open en ademt sfeer. Vooral de combinatie met de open, landelijke keuken, doet wonderen.

Die keuken is sober van vorm, met een praktisch keukeneiland en moderne apparatuur. Het verschil zit ‘m in de details. Het houten kader, granieten werkblad en de zelliges aan de kookzone creëren een landelijk gevoel en heel veel sfeer. Perfect!

Via de houten trap in de inkomhal komt u op de tweede verdieping terecht. Ook daar vinden onze klanten de ruimte die ze zoeken. Met drie slaapkamers, een grote badkamer en apart toilet heeft dit gezin alles dat ze wensen. Zélfs toegang tot nog een hoger niveau: de bergzolder, die opvalt door haar grootte.

Licht, lucht en duurzaamheid

Deze pastorijwoning leeft, en ademt gezelligheid. De donkere tegels, in combinatie met lichte muren en puur hout toont het karakter van een landelijk design, zonder in te boeten op opbergruimte en licht. Of op duurzaamheid, want de woning werd vakkundig geïsoleerd, en komt in energie niets te kort. Het gezin koos voor centrale verwarming op aardgas, en een paar efficiënte zonnepanelen om de dagelijkse elektriciteit te voorzien. Een ventilatiesysteem C+ zorgt voor de nodige luchtcirculatie.