Casco: wat is dat precies?

Casco bouwen, u heeft het vast al wel eens gehoord. Maar wat betekent casco bouwen nu precies? In deze blog leggen we het u uit.

Casco woning

Casco is water- en winddicht

Een casco woning wordt opgeleverd als een water- en winddichte woning. U krijgt dus geen volledig afgewerkte woning, maar de structuur samen met de buitenafwerking. Het is dus een constructie waarvan de afwerking en inrichting nog moet gebeuren.

Voordelen van casco bouwen

Het grootste voordeel van casco te bouwen is het kostenplaatje. Aangezien u zelf bepaald hoe de afwerking en inrichting van de woning er zal uitzien, beslist u zelf ook over de afwerkingsgraad en de tijdspanne waarin u dit doet. 

Al kan dit voor sommige ook een nadeel zijn, gezien ze er zelf nog werk en tijd moet instoppen. Bij sleutel-op-de-deurbouw moet je helemaal niets meer doen. De bouwheer regelt dit allemaal voor u, afgestemd op uw smaak en budget.

Wat met de afwerking?

In een cascowoning regelt u de verdere afwerking zelf. Van keuken tot sanitair, vloeren en binnendeuren. Welke afwerkingen, zoals het plaatsen van de trap, er precies zijn inbegrepen verschilt van project tot project.

SOD of casco?

De keuze tussen casco of sleutel-op-de-deurbouw hangt af een aantal factoren: uw budget, hoeveel u zelf wilt doen tijdens de bouw en afwerking, of u de afwerking volledig uit handen wilt geven of niet. Dat is dus voor iedereen anders. De prijs van een sleutel-op-de-deurwoning mag dan wel hoger zijn, toch weegt dit niet op tegen alle voordelen. Zo is een sleutel-op-de-deurwoning sneller opgeleverd, omdat de bouwheer alles voor u regelt bij eenzelfde onderaannemer en u niet moet wachten op verschillende leveranciers met allemaal andere levertijden en dergelijke.

Ook is er maar één verantwoordelijke bij sleutel-op-de-deurbouw. De aannemer voorkomt zo dat er problemen op de werf tijdens het bouwen ontstaan. Hierdoor kan u zorgeloos bouwen aan uw droomwoning. U heeft veel minder zorgen tijdens het bouwproces dan wanneer u zelf gaat afwerken. U beperkt de risico’s en de vertragingen.

Besluit?

Wie zorgeloos wilt bouwen, kiest best voor sleutel-op-de-deurbouw. Zo ben je zeker van een goed geregeld bouwproces, met één aanspreekpunt en géén zorgen. 

Had u graag wat meer informatie over een sleutel-op-de-deur bouwproject? Aarzel niet om contact op te nemen met Bouwbedrijf Stessens. Wij zorgen ervoor dat uw droomwoning tot in de puntjes verzorgd wordt.

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?

Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres!

huizenmarkt in 2050
2022-08-10
De huizenmarkt in 2050
binnendeuren
2022-07-28
Binnendeuren in uw woning? Ontdek de voordelen!
energiemanagement
2022-07-15
Energiemanagement in uw woning
bakstenen
2022-06-29
Bakstenen in alle kleuren
casco bouwen
2022-06-13
Casco: wat is dat precies?
Casco bouwen, u heeft het vast al wel eens gehoord. Maar wat betekent casco bouwen nu precies? In deze blog leggen we het u uit.
2022-05-25
Hoe genieten van een verlaagd btw-tarief op uw nieuwbouw?