Wat is casco bouwen en wat zijn de voordelen? 

U heeft vast al wel eens van casco bouwen gehoord. Maar wat is dat nu precies? En waarin verschilt casco met sleutel-op-de-deur bouwen? In deze blog leggen we het u van naaldje tot draadje uit wat de voor- en nadelen van casco bouwen precies zijn.

Casco woning

Wat is een casco woning?

Een casco woning wordt opgeleverd als een water- en winddichte woning. U krijgt dus geen volledig afgewerkte woning, maar de structuur samen met de buitenafwerking. Een cascowoning is met andere woorden een constructie waarvan de afwerking en inrichting nog moet gebeuren. Voor de inrichting kan u kiezen om dit zelf te doen of met externe partners samen te werken. 

Voordelen van casco bouwen

Het grootste voordeel van casco te bouwen is het kostenplaatje. Aangezien u zelf bepaalt hoe de afwerking en inrichting van de woning er zal uitzien, beslist u zelf ook over de afwerkingsgraad en de tijdspanne waarin u dit doet. 

Elk voordeel heeft zijn nadeel, luidt het cliché. Dat is bij casco bouwen niet anders. Wie voor casco bouwen kiest, moet er zelf nog een hoop werk en tijd instoppen. Bij sleutel-op-de-deurbouw moet u helemaal niets meer doen. De bouwheer regelt dit allemaal voor u, afgestemd op uw smaak en budget.

Wat met de afwerking?

In een cascowoning regelt u de verdere afwerking en het interieur zelf. Van keuken tot sanitair, vloeren en binnendeuren. Welke afwerkingen, zoals het plaatsen van de trap, er precies zijn inbegrepen verschilt van project tot project. 

Wat is het verschil tussen casco en sleutel-op-de-deur?

Als u twijfelt tussen casco bouwen of sleutel-op-de-deurbouw, moet u rekening houden met volgende factoren:

  • Uw budget
  • Hoeveel werken u zelf wilt uitvoeren.
  • Of u de afwerking uit handen wilt geven.  
 

Dat is dus voor iedereen anders. De prijs van een sleutel-op-de-deurwoning mag dan wel hoger zijn, toch weegt dit niet op tegen alle voordelen. Zo is een sleutel-op-de-deurwoning sneller opgeleverd, omdat de bouwheer alles voor u regelt bij eenzelfde onderaannemer en u niet moet wachten op verschillende leveranciers met allemaal andere levertijden en dergelijke. Een meer uitgebreide prijszetting van SOD-woningen leest hier

Ook is er maar één verantwoordelijke bij sleutel-op-de-deurbouw. De aannemer voorkomt zo dat er problemen op de werf tijdens het bouwen ontstaan. Hierdoor kan u zorgeloos bouwen aan uw droomwoning. U heeft veel minder zorgen tijdens het bouwproces dan wanneer u zelf gaat afwerken. U beperkt de risico’s en de vertragingen.

Besluit?

Wie zorgeloos wilt bouwen, kiest best voor sleutel-op-de-deurbouw. Zo ben je zeker van een goed geregeld bouwproces, met één aanspreekpunt en géén zorgen. 

Had u graag wat meer informatie over een sleutel-op-de-deur bouwproject? Aarzel niet om contact op te nemen met Bouwbedrijf Stessens. Wij zorgen ervoor dat uw droomwoning tot in de puntjes verzorgd wordt.

Wilt u uw woning zonder zorgen bouwen?

Dan bent u bij Stessens aan het juiste adres!

interieur trends groene muur slats
2023-09-22
Interieur trends voor 2024: Wat de toekomst zal brengen
Stappen bouwproces
2023-09-07
In 7 stappen naar uw droomwoning: de stappen van een bouwproces
Stappenplan formaliteiten en vergunningen
2023-07-27
Een nieuwbouwwoning bouwen: een stappenplan voor formaliteiten en vergunningen
Nieuwbouw of renovatie
2023-06-20
Nieuwbouw of renovatie: wat kiest u best?
condensatie
2023-06-09
Veelgestelde vraag: condensatie op mijn raam, kan dat kwaad?
renoveren 2023
2023-05-11
Renoveren in 2023: de meest gestelde vragen over uw renovatieproject