Nieuwbouw

  • EEN WONING OP MAAT
  • BOUWEN MET STESSENS
  • ENERGIE IN UW WONING
  • WIJ ZIJN STESSENS

ONTWERP

ONTWERP REALISATIE
ONTWERP REALISATIE
ONTWERP REALISATIE
ONTWERP REALISATIE

REALISATIE

Woningbouw op maat

Stessens is al sinds 1974 een referentie in woningbouw op maat. Kiest u voor een gesloten of open bebouwing, een minimalistische of manoir stijl, een EPB conforme energiezuinige woning of een BEN-woning, … wat u ook wil: u bent altijd aan het juiste adres.

Onze architecten en professionele vakmensen staan u graag bij in de creatie en realisatie van uw droomwoning. Laat u alvast inspireren door een aantal van onze realisaties.

Woningbouw op maat
Samenwerken met Stessens

Samenwerken met Stessens

Al veertig jaar hanteren we een werkwijze die zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers goed werkt. Een methode die gebaseerd is op vertrouwen. U investeert in een project voor het leven. Daarom leren we u eerst graag écht kennen. Samen ontdekken we uw wensen, tot we zeker zijn van de ideale match. Onze samenwerking verloopt in zeven verschillende stappen:

1. We leren elkaar beter kennen tijdens een eerste gesprek. Zo ontdekken we al uw noden én bouwwensen.
2. Op basis van het kennismakingsgesprek en het gevoel dat voor u en voor ons belangrijk is, werken wij een eerste voorontwerp uit. Helemaal op maat.
3. Bij het gepersonaliseerd voorontwerp hoort een uitgebreid lastenboek en een gedetailleerde prijsofferte.
4. We bespreken vervolgens alles samen tot in detail, eventuele aanpassingen worden verwerkt tot u zich voor 100% goed voelt bij het resultaat.
5. Nadat u de offerte voor het finale voorontwerp heeft goedgekeurd dienen we de bouwvergunning in. Via onze architect, of één die u zelf gekozen heeft.
6. We finetunen elk technisch aspect van uw nieuwe woning met de projectleider, zodat elk detail tot in de puntjes kan worden uitgewerkt.
7. Bouwvergunning goedgekeurd? We voeren het volledige plan in en starten met de bouw van uw toekomstige woning.

Energiezuinigheid: alleen maar voordelen

Energiezuinig bouwen heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor u. Zo geniet u van:
- een lagere energiefactuur ;
- meer wooncomfort ;
- een sterker waardebehoud.
En alsof dat nog niet aantrekkelijk genoeg is, wordt energiezuinig bouwen en verbouwen nu nog altijd financieel ondersteund.

Energiezuinigheid: alleen maar voordelen

Een goede isolatie, het begin van alles

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Alles start met een goede isolatie. Optimaal isoleren bestaat uit een combinatie van het geschikte isolatiemateriaal en een nauwkeurige plaatsing om luchtlekken en koudebruggen te vermijden. Daarom besteden we veel aandacht aan luchtdichtheid, en de keuze van de beste materialen.

Een goede isolatie, het begin van alles

Energieprestatieregelgeving (EPB) voor nieuwbouw en totaalrenovatie

Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag nodig is moeten aan de energieprestatieregelgeving (EPB) voldoen. Die EPB-eisen kunnen onderverdeeld worden in 3 groepen:
- Thermische isolatie: S-peil en U-waarden
- Energieprestatie: E-peil en hernieuwbare energie
- Binnenklimaat: ventilatie en oververhitting
Belangrijke eisen, die een sterke invloed hebben op de waarde van uw woning en uw dagelijks comfort. Daarom besteden wij er vanaf de start van uw (ver)bouwproces de nodige aandacht aan, en vermijden we een moeilijke bijsturing nadien.

Energieprestatieregelgeving (EPB) voor nieuwbouw en totaalrenovatie

Uw woning is BEN

Bijna-EnergieNeutraal of BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Wist u dat u hiervoor premies kan ontvangen bij de bouw van uw nieuwbouwwoning?

Alle bouwaanvragen voor nieuwbouwwoningen die vanaf 2021 worden ingediend moeten aan de BEN-eisen voldoen. Bekijk het als een investering, waar u later de vruchten van plukt. De kosten van energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Zo’n BEN-woning heeft een E-peil van maximum 30, terwijl de norm in 2018 een woning met E-peil 40 is. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond met korting op de onroerende voorheffing, voordelig krediet bij bepaalde banken en premies van de netbeheerder.

Uw woning is BEN
Bouwen in vertrouwen

Bouwen in vertrouwen

Sinds 1974 zorgen onze eigen medewerkers samen met welgekozen samenwerkingen dat aan dit vertrouwen niet geschaad wordt. Meer dan 100 vakmensen zetten zich in voor het bouwen en verbouwen van particuliere woningen in Vlaanderen. Woningen worden naar keuze ruwbouw-winddicht of volledig afgewerkt (“Totaalbouw”). Het sleutelwoord in dit verhaal is “op maat”. De wens van de klant staat centraal bij al onze bouwprojecten. We zijn niet gebonden aan bouwstijlen, typeplannen of standaardmaten. De woning wordt geheel volgens uw persoonlijke wensen en smaak ingericht.